Ātrā soļanka

Ātrā soļanka
Grūtības pakāpeVidēji
Sagatavošana40 min
Gatavošana20 min
Kopējais laiks60 min

Vienkārša, bet garda ātrā soļanka, ko pagatavot mājās.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

Sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānus, gaļu un desu sagriež strēmelītēs, sagriež gurķus;
Sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānus, gaļu un desu sagriež strēmelītēs, sagriež gurķus;
Vispirms apcep sīpolu, pēc tam pannā pievieno arī burkānus, gurķus, gaļu un desu. Tikmēr katlā liek
Vispirms apcep sīpolu, pēc tam pannā pievieno arī burkānus, gurķus, gaļu un desu. Tikmēr katlā liek vārīties ūdeni un kartupeļus sagriež nelielos kubiciņos;
Pannā piespiež ķiploka daiviņu un pievieno tomātu pastu. Tad pasautē aptuveni 5 minūtes;
Pannā piespiež ķiploka daiviņu un pievieno tomātu pastu. Tad pasautē aptuveni 5 minūtes;
Kad katlā vārās ūdens, pievieno sāli un piparus, tad liek arī kartupeļus un visu, kas uz pannas;
Kad katlā vārās ūdens, pievieno sāli un piparus, tad liek arī kartupeļus un visu, kas uz pannas;
Vāra, kamēr kartupeļi gatavi;
Vāra, kamēr kartupeļi gatavi;
Pasniedz ar izvēlētajām piedevām (citronu, olīvām, zaļumiem un krējumu).
Pasniedz ar izvēlētajām piedevām (citronu, olīvām, zaļumiem un krējumu).

Piezīmes:

  • Lai kartupeļi ātrāk izvārītos, dažas minūtes tos pavāru atsevišķi, tikai pēc tam pievienoju arī pārējo no pannas;
  • Zupa garšo labāk, kad tā ir nedaudz ievilkusies, iegūstot iezteiktāku garšu;
  • Lai zupai būtu stiprāka garša, iespējams pievienot arī 1-2 tējkarotes galda etiķa.

Komentāri