Kabaču sacepums ar gaļu
Kabaču laikā gards veids, kā tos pagatavot, ir sacepums ar malto gaļu, sieru un tomātiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Būs nepieciešama cepeškrāsns. Cepamtrauka izmērs aptuveni 32 x 34 cm.
Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu un sarīvētu burkānu;
Pievieno malto gaļu, apcep to, pievieno sāli, garšvielas un zaļumus pēc izvēles. Kad gaļa ir apcepta, gaļai pievieno miltus, apmaisa un pannu noņem no uguns;
Nelielā bļodā iesit divas olas un sakuļ, tad pievieno saldo krējumu un sajauc vienmērīgā masā;
Plānās šķēlītēs sagriež kabaci un tomātus;
Sarīvē sieru;
Cepeškrāsni silda līdz 190°C. Ieeļļo cepamtrauku un veido sacepumu 2 kārtās. Vispirms cepamtraukā izkārto kabaču šķēles;
Tad izkārto sacepto gaļu un tomātu šķēles;
Pārkaisa ar sieru un pārlej ar saldo krējumu un olu. Pēc tam veido 2. sacepuma kārtu, atkārtoti izklājot kabačus, malto gaļu, tomātus, pārkaisot ar sieru un pārlejot ar saldo krējumu un olu;
Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 40 minūtēm.
Komentāri