Vistas filejas ar ananasiem
Kad gribas kaut ko kā restorānā, lielisks variants, ko pagatavot mājās, ir vistas filejas ar sieru un ananasiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Būs nepieciešams gaļas āmurs un cepeškrāsns.
Sagriež vistas fileju aptuveni 3 daļās un nedaudz izklapē ar gaļas āmuru. Lielākus gabalus var sagriezt vēl uz pusēm. Pēc tam filejas nedaudz apkaisa ar pipariem un sāli pēc iespējas vienmērīgāk;
Aptuveni minūti pannā uz vidēji lielas uguns filejas apcep no abām pusēm. Iesaku, apgriežot uz otru pusi, drusku, drusku vēl uzkaisīt sāli;
Pēc tam apceptās filejas izkārto uz cepeškrāsns pannas, piparoto pusi liekot uz augšu. Sāk sildīt cepeškrāsni līdz 180°C;
Bļodiņā liek sarīvētu sieru, olu, majonēzi un mazos gabaliņos sagrieztus ananasus, pievieno arī garšvielas. Kārtīgi apmaisa;
Siera maisījumu rūpīgi uzklāj uz filejām, nosedzot visu virspusi;
Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.
Piezīmes:
- Man patīk cept visai nelielas filejiņas, bet noteikti tās var griezt arī lielākos gabalos;
- Ananasus iespējams izkārtot uz filejām arī lielākos gabalos vai pat sķēlītēs. Tādā gadījumā nav nepieciešams tos iejaukt siera masā. Tos pēc vēlmēm atsevišķi izkārto uz filejām. Tomēr, manuprāt, vienmērīgāk ananasi tiks izkārtoti uz filejas, ja tie būs sagriezti mazos gabaliņos.
Komentāri