Veidnes izmērs 28 cm. Noderēs mikseris.
Cepumus smalki sadrupina, ko vieglāk būs izdarīt ar mīklas veltni, un samīca ar mīkstu sviestu;
Cepumu masu izlīdzina kūkas formas apakšā un mazliet gar malām, izveidojot kūkas pamatu. Pēc tam liek ledusskapī atdzesēties, kamēr tiks veidota pati kūkas masa;
Želatīnu uzbriedina, to pārlejot ar vēsu ūdeni (aptuveni 50 ml);
Lielā traukā liek svaigo sieru, kuram pievieno iebiezināto pienu, pēc tam piespiež citrona sulu, ja ir vēlme, var pierīvēt arī laima vai apelsīna miziņu. Visu sakuļ ar mikseri;
Uzbriedināto želatīnu liek karstā ūdens peldē un izkausē. Pēc tam to ieputo siera masā;
Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu ar nedaudz cukuru un vaniļas cukuru, veidojot putukrējumu. Tad, to iecilājot, iejauc siera masā;
Izņem no ledusskapja kūkas formu un sagatavoto masu tajā izkārto. Tad to liek ledusskapī sastingt. Gatava pēc dažām stundām (~4h), tomēr vislabākā – nākamajā dienā;
Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci vai rotā ar ogām, augļiem pēc sirds patikas.
Piezīmes:
- Kopumā kūka iznāk visai salda, tādēļ cukuru var arī nepievienot.
- Man reiz pietrūka svaigais siers, tādēļ trūkstošā vietā pievienoju krējumu. Garšu tas neietekmēja un kūka izdevās lieliska.
- Receptē iespējams izmantot ne tikai citronu sulu, bet arī laima.