Svaigā siera kūka (bez cepšanas)
Svaigā siera kūka bez cepšanas. Ideāls variants, ja kārojas kaut ko saldu. Dekorēt iespējams ar kādu mērci vai svaigām ogām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Veidnes izmērs 28 cm. Noderēs mikseris.
Cepumus smalki sadrupina, ko vieglāk būs izdarīt ar mīklas veltni, un samīca ar mīkstu sviestu;
Cepumu masu izlīdzina kūkas formas apakšā un mazliet gar malām, izveidojot kūkas pamatu. Pēc tam liek ledusskapī atdzesēties, kamēr tiks veidota pati kūkas masa;
Želatīnu uzbriedina, to pārlejot ar vēsu ūdeni (aptuveni 50 ml);
Lielā traukā liek svaigo sieru, kuram pievieno iebiezināto pienu, pēc tam piespiež citrona sulu, ja ir vēlme, var pierīvēt arī laima vai apelsīna miziņu. Visu sakuļ ar mikseri;
Uzbriedināto želatīnu liek karstā ūdens peldē un izkausē. Pēc tam to ieputo siera masā;
Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu ar nedaudz cukuru un vaniļas cukuru, veidojot putukrējumu. Tad, to iecilājot, iejauc siera masā;
Izņem no ledusskapja kūkas formu un sagatavoto masu tajā izkārto. Tad to liek ledusskapī sastingt. Gatava pēc dažām stundām (~4h), tomēr vislabākā – nākamajā dienā;
Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci vai rotā ar ogām, augļiem pēc sirds patikas.
Piezīmes:
- Kopumā kūka iznāk visai salda, tādēļ cukuru var arī nepievienot.
- Man reiz pietrūka svaigais siers, tādēļ trūkstošā vietā pievienoju krējumu. Garšu tas neietekmēja un kūka izdevās lieliska.
- Receptē iespējams izmantot ne tikai citronu sulu, bet arī laima.
Komentāri