Liellopa gaļas enčilada

Liellopa gaļas enčilada
Grūtības pakāpeVidēji
Sagatavošana30 min
Gatavošana15 min
Kopējais laiks45 min

Kad ārā beidzot kļuvis mazliet vēsāks, var pagatavot kaut ko sātīgāku par aukstajām zupām un salātiem. Šoreiz tapa ēdiens no Meksikas virtuves - pikantā enčilada.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

Uz pannas liek cepties malto gaļu. Kad gaļa ir nedaudz apcepusies, tai pievieno kariju, citas garšvi
Uz pannas liek cepties malto gaļu. Kad gaļa ir nedaudz apcepusies, tai pievieno kariju, citas garšvielas un sāli;
Kamēr gaļas cepas, blanšē tomātus (liek tomātus verdošā ūdenī uz dažām minūtēm), lai pēc tam vieglāk
Kamēr gaļas cepas, blanšē tomātus (liek tomātus verdošā ūdenī uz dažām minūtēm), lai pēc tam vieglāk varētu tiem noņemt mizu;
Sagriež gabaliņos papriku un sasmalcina sīpolu;
Sagriež gabaliņos papriku un sasmalcina sīpolu;
Blanšētos tomātus nomizo un arī sagriež gabaliņos. Lai enčiladas pildījums nebūtu pārāk šķidrs, pēc
Blanšētos tomātus nomizo un arī sagriež gabaliņos. Lai enčiladas pildījums nebūtu pārāk šķidrs, pēc tam lieko tomātu sulu nolej;
Gaļai pievieno papriku, sīpolu, tomātus un piespiež ķiploka daiviņas. Pacep vēl dažas minūtes. Tad p
Gaļai pievieno papriku, sīpolu, tomātus un piespiež ķiploka daiviņas. Pacep vēl dažas minūtes. Tad pievieno kukurūzu un 2 ēd.k. tomātu mērces un 1 tējk. čili mērces;
Sarīvē sieru;
Sarīvē sieru;
Krāsni sāk karsēt līdz 200°C. Cepampannu iesmērē ar pusi no atlikušās tomātu mērces;
Krāsni sāk karsēt līdz 200°C. Cepampannu iesmērē ar pusi no atlikušās tomātu mērces;
Ņem tortilju un tās vidū liek aptuveni 4 - 5 ēd.k. sagatavotās masas, pārkaisa ar sieru, aizloka un
Ņem tortilju un tās vidū liek aptuveni 4 - 5 ēd.k. sagatavotās masas, pārkaisa ar sieru, aizloka un liek cepampannā. Tad to atkārto arī pārējām tortiljām;
Tortiljas pārsmērē ar atlikušo tomātu mērci un čili mērci. Pēc tam vēl pārkaisa ar sieru. Liek cepti
Tortiljas pārsmērē ar atlikušo tomātu mērci un čili mērci. Pēc tam vēl pārkaisa ar sieru. Liek cepties krāsnī uz aptuveni 15 minūtēm.

Komentāri