Liellopa gaļas enčilada
Kad ārā beidzot kļuvis mazliet vēsāks, var pagatavot kaut ko sātīgāku par aukstajām zupām un salātiem. Šoreiz tapa ēdiens no Meksikas virtuves - pikantā enčilada.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz pannas liek cepties malto gaļu. Kad gaļa ir nedaudz apcepusies, tai pievieno kariju, citas garšvielas un sāli;
Kamēr gaļas cepas, blanšē tomātus (liek tomātus verdošā ūdenī uz dažām minūtēm), lai pēc tam vieglāk varētu tiem noņemt mizu;
Sagriež gabaliņos papriku un sasmalcina sīpolu;
Blanšētos tomātus nomizo un arī sagriež gabaliņos. Lai enčiladas pildījums nebūtu pārāk šķidrs, pēc tam lieko tomātu sulu nolej;
Gaļai pievieno papriku, sīpolu, tomātus un piespiež ķiploka daiviņas. Pacep vēl dažas minūtes. Tad pievieno kukurūzu un 2 ēd.k. tomātu mērces un 1 tējk. čili mērces;
Sarīvē sieru;
Krāsni sāk karsēt līdz 200°C. Cepampannu iesmērē ar pusi no atlikušās tomātu mērces;
Ņem tortilju un tās vidū liek aptuveni 4 - 5 ēd.k. sagatavotās masas, pārkaisa ar sieru, aizloka un liek cepampannā. Tad to atkārto arī pārējām tortiljām;
Tortiljas pārsmērē ar atlikušo tomātu mērci un čili mērci. Pēc tam vēl pārkaisa ar sieru. Liek cepties krāsnī uz aptuveni 15 minūtēm.
Komentāri