Kefīra plātsmaize ar ievārījumu

Kefīra plātsmaize ar ievārījumu
Grūtības pakāpeVidēji
Sagatavošana25 min
Gatavošana20 min
Kopējais laiks45 min

Viens no veidiem, kā pielietot mājās esošo ievārījumu un iegūt gardu plātsmaizi visai ģimenei.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

Šoreiz izmantoju cepatrauku 32 x 34 cm izmērā, tomēr ieteiktu izmantot mazāku trauku vai arī gatavot vairāk mīklas, lai pamatne būtu stingrāka, kas manā gadījumā bija nedaudz par plānu.

Sāk sildīt cepeškrāsni līdz 180 °C;
Sāk gatavot pamatni. Saputo 75 g mīksta sviesta ar 50 g cukura un olu;
Sāk gatavot pamatni. Saputo 75 g mīksta sviesta ar 50 g cukura un olu;
Pēc tam pievieno arī kefīru, 75 g miltu un sodu. Visu kārtīgi samaisa;
Pēc tam pievieno arī kefīru, 75 g miltu un sodu. Visu kārtīgi samaisa;
Ietaukotā cepamtraukā liek sagatavoto mīklu. Tad to liek cepeškrāsnī un drusku pacep (aptuveni 10 mi
Ietaukotā cepamtraukā liek sagatavoto mīklu. Tad to liek cepeškrāsnī un drusku pacep (aptuveni 10 minūtes);
Pa to laiku gatavo drumstalas. Atlikušos miltus (100 g), cukuru (80 g) un mazos gabaliņos sasmalcinā
Pa to laiku gatavo drumstalas. Atlikušos miltus (100 g), cukuru (80 g) un mazos gabaliņos sasmalcinātu auksto sviestu (110 g) ar pirkstiem saberž smalkās drupačās.
Kad pamatne ir nedaudz apceta, tad to izņem no cepeškrāsns un cepeškrāsns temperatūru palielina līdz
Kad pamatne ir nedaudz apceta, tad to izņem no cepeškrāsns un cepeškrāsns temperatūru palielina līdz 200 °C. Pamatni pārziež ar ievārījumu. Vēlams ievārījumu nelikt uz karstas mīklas, bet vispirms ļaut tai padzist, lai ievārījums nesāktu kust un tecēt.
Pār ievārījumu kaisa sagatavotās drumstalas. Kad cepeškrāsns ir uzsilusi, sagatavoto plātsmaizi liek
Pār ievārījumu kaisa sagatavotās drumstalas. Kad cepeškrāsns ir uzsilusi, sagatavoto plātsmaizi liek atkārtoti krāsnī un cep līdz drumstalas kļūst zeltaini brūnas (aptuveni 20 minūtes).

Komentāri