Ātrā soļanka
Vienkārša, bet garda ātrā soļanka, ko pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānus, gaļu un desu sagriež strēmelītēs, sagriež gurķus;
Vispirms apcep sīpolu, pēc tam pannā pievieno arī burkānus, gurķus, gaļu un desu. Tikmēr katlā liek vārīties ūdeni un kartupeļus sagriež nelielos kubiciņos;
Pannā piespiež ķiploka daiviņu un pievieno tomātu pastu. Tad pasautē aptuveni 5 minūtes;
Kad katlā vārās ūdens, pievieno sāli un piparus, tad liek arī kartupeļus un visu, kas uz pannas;
Vāra, kamēr kartupeļi gatavi;
Pasniedz ar izvēlētajām piedevām (citronu, olīvām, zaļumiem un krējumu).
Piezīmes:
- Lai kartupeļi ātrāk izvārītos, dažas minūtes tos pavāru atsevišķi, tikai pēc tam pievienoju arī pārējo no pannas;
- Zupa garšo labāk, kad tā ir nedaudz ievilkusies, iegūstot iezteiktāku garšu;
- Lai zupai būtu stiprāka garša, iespējams pievienot arī 1-2 tējkarotes galda etiķa.
Komentāri